Ezen az éjszakán, a töriemeltszóbeli előtti utolsó éjszakámon először próbálom ki, hogy az _igazán_sok_kávé_ mennyire fejti ki a hatását nálam, illetve milyen következményei vannak a holnapra nézve.
Így a kávé kapcsán pedig leesett, miért csinálnak direkt kis méretű cukrot (kristály). Miért nem jó a nagy tömb cukor, úgy egyben. Nem mint a kockacukor, hanem mint a karamell. Szóval rájöttem.
6 megjegyzés:
És miért? :D
Cukrot a kávéba? Eretnekség. :)
Amúgy vannak ám a koffeinnél praktikusabb vegyületek is: http://en.wikipedia.org/wiki/Modafinil
Mert kicsi és gyorsabban feloldódik.
A cikket most nincs erőm végigolvasni kedves elefánt, de nagyon érdekel. Ha három mondatban összefoglalnád, azt nagyon köszönném.
A modafinil egy olyan vegyület, ami kávé-szerűen növeli a koncentráció-képességet és az éberséget, de egy tabletta egész nap hat, nincs az, mint a kávéval, hogy az optimálisnál egészen kicsivel többtúlpörget és csak remegsz tőle, és nem addiktív, mint az amfetamin.
Nem tudom, mi a hátulütője. Magyarországon egyelőre csak kísérleti szerként forgalmazzák, kurva drágán.
(És nem magamtól találok ilyeneket, Orosz Pétertől hallottam róla. Én kávéból is csak annyit iszom, hogy ne érződjön meg a tudatomon, utálom, ha nem én vagyok teljesen a tudatom ura, hanem valami vegyület.)
Na ez igaz. Én pl. havonta egyszer iszom kávét, kábé.
De ez a modafinil tetszik.
Hát nekem nem... :) Mármint nem venném be, valószínű.
Megjegyzés küldése