2008. szeptember 30., kedd

De most… nem tudok mit mondani. Fáradt vagyok, főleg agyilag, még főlegebb érzelmileg.

Már van egy 4-es (20/15) és egy 5-ös (10+1/9) zéhám. Persze a könnyű tárgyakból, de ez azért nem olyan vészes.

2008. szeptember 29., hétfő

Nem baj, mi azért vártunk.

A Schönherz-kupa szervezői úgy gondolták, hogy eddig jó volt, kurvajó volt a dot matrix, csak kevés: most legyen hosszú, rohadt hosszú és gagyi.

:)

2008. szeptember 28., vasárnap

ZH

A menedzsment egy olyan társadalmilag elkülönült funkció, amely egy szervezet emberi, pénzügyi, fizikai és információs erőforrásai tervezésének,  azokról való döntéseknek, szervezésének, vezetésének és irányításának folyamata, a szervezet céljai eredményes és hatékony megvalósítása érdekében.

Az emberek olyan egyszerűen gondolkodnak a jövőbelijükről (én is). Majd ő lesz az, aki…; vele fogok…; nekünk lesz… És közben egyrészt lehet, hogy nem is így lesz, másrészt nem is egy, vagy kettő, hanem három, négy feleségem lesz, ami persze nem jó a jövőre nézve, de sanszos.

Amióta egyetemista vagyok, fáj a torkom és köhögök. Az se segít rajtam, ha jobbulok, mert utána megint rosszabb lesz. A hurutos köhögésnél mindig bizakodó vagyok, de hasztalanul. Mézet kellene ennem.

2008. szeptember 27., szombat

Rejtett gratuláció Farkasnak

Miért van az, hogy egy városnak akkora történelme van, hogy semmit nem lehet megtudni a jelenéről? Engem csak az érdekelne, mennyien laknak benne. Ugyanis a Google Maps szerint meglepően kicsi. Azt gondolná az ember, hogy ha Athénban laknak hárommillióan, akkor Spárta is elbír néhány százezer lakossal… Persze sose volt egy metropolisz, de én max. 10 000-et nézek ki ebből a falucskából :)

Attól még izgalmas lehet bóklászni benne. Meg persze a környékén. Majd érdekelne ;)

Ideje lenne új életet kezdenem.

2008. szeptember 26., péntek

Olvasom, hogy a HIV terjedhet előrágással is… mivel??? Elolvasom mégegyszer: előrágással… Ez azt jelenti, mint a cikkből kiderül, hogy az anya a gyerekének az ételt előre összerágja, mert. Én még ilyet nem halottam.

Mindenesetre nem kell aggódni, csak három esetről tudunk, és valószínűleg nyílt seb volt az anya (vagy a dajka(!)) szájában. Persze a HIV előforduhat nyálban egybként is, de kis mennyiségben, így nem veszélyes.

Az viszont jó, hogy felfedeztek egy új vizsgálati módszert, amivel tutira kimutathatóak a rákos sejtek a szervezeten belül. Világítanak a röntgen alatt, így nem nehéz eltéveszteni őket. Ráadásul azt is olvastam, hogy Magyarországon nagyon fejlődik a rákgyógyítás, új módszerek és gyógyszerek jelennek meg. Persze erről az orvosok (így a betegek se) nem sok mindent tudna, szóval rákoskák, járjatok utána nagyon. Internet, ismerősök, fórumok, szakemberek.

Én is izgulok

Andi apukája csak 5 percre volt a szintidőtől Korinthosznál… Hajrá Farkas.

UPDATE: Farkas kiesett. Még nem tudják, miért és hogyan.

2008. szeptember 25., csütörtök

1,2 liter bor után még nem írtam a blogomba. Nagyon oda kell figyelni, hogy ne rontsam el. Ne rontsam el. Érdekes gépelni ittasan. Még most alszunk egyet, aztán lemegyünk bulizni. Csak Rolinak szülinapja van, azért ittunk. Egy csomó hibát vétek, csak mindig kijavítom. Jó estét.

Ma kifejezetten élveztem Szili matekóráját. Nem tudom, mit modott, nem tudom, miért, de azt pontosan tudom, hogy úgy a közepe előtt nem sokkal aludtam el és a végén ébredtem fel.

Nagyjából egy órát aludtam át.

2008. szeptember 24., szerda

Ma három szösz hullott a hajamba.

2008. szeptember 23., kedd

Elmondom, mit szeretnék most:

- időt
- türelmet és nyugalmat: kiülni az egyetem füvére és beszélgetni, feküdni, hallgatni
- időt
- olvasni regényt: nagyon hiányzik, több okból is
- időt
- kirándulni, sétálni sokat: csak nyugodtan és nem álmosan
- időt
- nem, most mást nem

Szerintem belátható, hogy nincsenek nagy igényeim. Na jó, az idő az durva igény. Tudom. Az teljesíthetetlen.

Már csak számok és betűk vagyunk

„Én, HU56W1 elfogadom a BME szabályait.” „HU56W1, foglaljon helyet.” „HU56W1, bedobunk egy sört?” „HU56W1, szeretlek.”

Mint Auschwitzban. Csak ez durvább, mert ezek még csak nem is őrültek. Nincs mire hivatkozni.

2008. szeptember 22., hétfő

43 éves gólya

Azt kell megtanulnom, hogy ha van egy kis szabadidőm, akkor azt inkább a kötelességekre kell fordítanom, és nem a pihenést, vagy a szórakozást állítani első helyre. Például: ha fél ötkor hazaérek a koliba, akkor előbb megcsinálom az angol házit, előbb megírom a kérdéseket az interjúhoz, előbb írok egy emailt az alanyomnak, és csak utána nézek How I metet... Ebből most elég nagy gond lett ugyanis, mert az alanyom úgy letorkollt, hogy mi_az_hogy_ szedra_este_szólok_neki, hogy vasárnapra kell az interjú. Igaza volt, és rendes volt végülis, bár én nem így intéztem volna el. Majd egyszer lehet, hogy közlök a válaszleveléből néhány sort.

Ma két erotikus novellát olvastam föl. Persze az erotikus szó hallatán mindenki valami szépre, szenvedélyesre gondol. Ezek nem voltak szépek és nem voltak szenvedélyesek. Ezek gagyik voltak, egy olyan fiú tollából, aki még sose volt nővel, de nagyon szeretne, és rohadtul nincs tehetsége az íráshoz, de nagyon szeretne. Vicces volt, vicces volt persze.

De szomorú is.

Szegény fiú.

2008. szeptember 21., vasárnap

Most már tényleg nagyon hiányzik a könyv, és ez nem pillanatnyi hóbort, hanem valós igény (vaze, közgáz). Minden nap eszembe jut, hogy olvasni akarom, olvasni akarom. Tényleg.

Lyrát, Willt, Lord Asrielt, Iorek Byrnisont és Farder Coramot.

Nekem, a nemzetközileg elismert pulóverhiányosnak jelenleg 10 (szavakkal: tíz) darab pulóverem van itt a koliban. Nem mindenki tudja átérezni a helyzetet (sokan nem olvastok nemzetközi sajtót), de higgyétek el, ez most meglepett annyira, hogy leírjam.

2008. szeptember 20., szombat

Jó most

Mert itthon vagyok, kint esik az eső, én meg bent ülök a jó meleg lakásban. Az ablakon folynak az esőcseppek, igazi, borongós, vacogós, pulóveres őszi idő van. És közben én tanulok és olyan dalokat hallgatok, amiket régen és olyan idő van, mint régen, és úgy érzem magam, mint régen, mikor még…

Szeretem az őszt.

Cocoon.

Azon kaptam magam, hogy ülve, gépezés közben, zenére táncolok. Nem csak a lábam, nem csak a fejem, hanem mindennel együtt, teljesértékűen.

Azt hiszem, fejlődök.

Már most hétfőn ZH-t írunk. Aminek az az előnye, hogy mindössze 29 olvasmányos A4-es oldalnyi anyaggal kell megbirkózni, meg nem árt átnézni a diákat és a füzetet sem. Két órányi tanulással ötösre megírható, hacsak nem szívat mégis nagyon. De nem tűnik olyan tanárnak (ja bocs, tanársegéd :)).

2008. szeptember 19., péntek

Szerintem kevés a zene az oldalon. Ezentúl, ha kirakok egy új zenét, a régi is elérhető lesz, csak lentebb. Így előbb-utóbb egy hatalmas zeneraktár lesz az oldalam, innen fog mindenki letölteni, nem torrenttel meg egyéb elavult cuccokkal. Szóval ide, vagy baloldalt a zene alatt a Zenearchívumra kattintva, vagy ha lejjebb gögettek, rögtön meglátjátok, miről is van szó. A link csak horgony, vagyis az oldalon belül navigál, hogy ne kelljen gögetni.

Igazából ez az új funkció leginkább nekem szól, vagyis én fogom használni, de azért gondoltam, szólok.

Ingyen gép

Több, mint 2 éve vásárolt, még épp' garancis kompakt fényképezőgépemet a 2 évalatt harmadszor vittem szervizbe. Ez alkalommal nem tudták megjavítani, így újat kaptam helyette. Új típus, új ház, új funkciók, több megapixel, nagyobb kijelző, több ISO, segédfény, plusz két év garancia.

Így kell ezt csinálni.

Még gimnáziumban, amikor bioszból genetikát, rendszertant, és főleg biokémiát tanultunk, annyira bonyolultnak tűnt az egész, és annyira nem hallottunk előtte még azokról a dolgokról, amikről Farkas beszélt, hogy azt feltételeztük, hogy Farkas tanár úr valójában megrögzött vallásos és evolúcióellenes, és azért mond olyanokat, hogy elkezdjünk kételkedni, azt gondolván, hogy "nem, ennyire nem lehet tökéletes az ember külső beavatkozás nélkül", vagy "ennyire nem működhetnek tökéletesen a biokémiai folyamatok", stb. Így a végén mindegyikünkből megrögzött vallásos lesz, és Farkas lesz majd a papunk.

Mi van a BME könyvtárában?

  • Regisztrációs pult
  • Olvasóterem
  • Ruhatár
  • Kölcsönzési ablakok
  • Irodák
  • Raktár
  • Számítógépek
  • Nénik
  • Katalógus

De hol vannak a polcok?

2008. szeptember 18., csütörtök

Ma korán keltem (hol az arany?), álmosan, de frissen, egyelőre jól indul a nap.

Minden nap jól indul.

2008. szeptember 17., szerda

Republicizáció

Arra jutottam, hogy jó volt kipróbálni ezt a dolgot, de ennek semmi értelme. Kiderült, hogy így se tudok miről írni, vagyis nem akarok, vagyis nincs rá szükségem. Szóval marad minden a régiben, vagyis megint.

Help

Interjú egy 43 éves gólyával: ez a feladatom, mégpedig még a héten találkoznom kell vele... Kérdések kellenek. Segítsetek... Eredetileg úgy tudta mindenki, hogy 60 éves, volt is egy csomó ötletem, de a 43 nem valami sok... Ennek ellenére azt mondták, csináljam meg. Szóval?

Nos, hihetetlen, hogy ilyeneket is leírok ide, de nem tudom magamban tartani... többek között ezért is lett a blogom depublikus.

Nem, ez mégiscsak ránk tartozik. De azért jól esett leírni.

Depublicizáció

Ilyet se csináltam még, bocsi mindenkitől, akinek ez kellemetlenséget okoz. 18-an vagytok, vagyis nem túl zárt a kör, mégse akarom most, hogy bárki olvassa. Mert nem tudok fontos dolgokról írni. Nem tudok akkor, ha tudom, hogy bárki - szobatársaim, kartársaim, kolitársaim, szüleim - olvashatja... Szóval most egy darabig (olyan 1-2 hétig csak (vagy tovább)) zártkörűen fog működni, de cserébe ígérem, hogy fontos és érzelemdús bejegyzéseket fogok írni.

Úgy legyen.

Sorry

Igazából a blogírásom minden nap ott akad el, hogy K. blogját elolvasom. Amikor ugyanis a napi egy-kettő, hosszú, tartalmas, nehezen emészthető bejegyzésén átrágom magam, a következőket állapítom meg, tulajdonképpen minden nap, a következő sorrendben:

  1. Nem lettem okosabb
  2. Elment egy csomó időm
  3. Rájövök, hogy a blogolvasás fárasztó, így nem akarván fárasztani az én közönségemet, nem is nagyon írok
  4. Minden bloggernek akadnak írói válságai
  5. Ezt bebizonyítandó, elolvasom K. egy-egy korábbi, igencsak szuper bejegyzését
  6. Rájövök, hogy K.-nak amúgy volna tehetsége
  7. Elhatározom, hogy írok a blogomba K. jelenlegi blogger teljesítményéről
  8. Rájövök, hogy valójában nem is a bejegyzések minőségével, hanem a hosszával van baj
  9. Meggondolom magam, és inkább mégse írok K. blogjáról
  10. Mégis írok K. blogjáról
  11. Inkább csak emailt írok neki
  12. Nem írok neki emailt

Miután szisztematikusan végigmentem az összes ponton, mély lelki nyugalommal térek aludni, egy igencsak szerény, tartalmatlan, senkit nem érdeklő, rövid bejegyzés megírása után. De ma másképpen történt: felülkerekedtem K. esetleges lelki sérülésein, K. esetleges haragján, K. esetleges önbizalom-problémáin, és ezennel megkérem őt, hogy tehetségének megfelelő színvonalú, VAGY rövid bejegyzéseket írjon.

Hangsúlyozom a rövid szót és ki is jelölöm dőlt betűtípussal.

2008. szeptember 15., hétfő

Ma jó napom volt.

Jó tárgyak voltak, sokat voltam Andival, megnéztük az ARC-ot, de a szenzáció: rendet raktunk a szobában. Hárman. Na? Szóval ők a szobatársaim, és kimostuk a hűtőt, a csapot, élhetővé rendeztük a szobát, felmostunk, stb. Most már tényleg élhető a szoba, azaz majdnem, már csak a mosogatást kellene megoldani valahogy.

Most pedig 6 rész How I met. Holnap reggel meg úszással kezdek. Durva lesz, de nagyon várom.

2008. szeptember 14., vasárnap

Az egyetem és környéke

Az elmúlt két hétben sok változás történt velem, még olyanok is, amikről nem számoltam be a túl nyilvános blogomban. Most ennek a változásnak szeretnék egy kis emléket állítani azzal, hogy belinkelem ide ezt és ezt.

Rájöttem, hogyan történhetett az, hogy Budapest menőbbik felében lakom (Budán), mégis gány a környék.

Azért van ez, fiúk-lányok, mert ez Újbuda. És a nevétől eltérően nem most új, hanem akkor volt új, amikor építették. Olyan 40-50 éve.

2008. szeptember 12., péntek

Nézőpont

Sokan mondták az évfolyamtársaim közül, mikor sikeresen leérettségiztek, hogy "Fú, egyetemista vagyok."
Akkor is ezt mondták, mikor kiderült, hová vették fel őket.
Akkor is ezt mondták, mikor megkapták a felvételi értesítőt.
Akkor is ezt mondták, amikor túl voltak a gólyatáboron.
Akkor is ezt mondták, amikor beiratkoztak.

Én csak most mondom, hogy túl vagyok az első héten.
Egyetemista lettem.

Mégis kiderült: férfi vagyok.

A teszt* alapján legalábbis. Elég nagy csalódás volt nekem, hogy érzelmi intelligencia terén csak egy kicsit vagyok fejlettebb az átlag férfinál és nem érem el az átlag nő szintjét, viszont nagy megkönnyebbüléssel nyugtáztam, hogy a rendszereket átlátó intelligenciám messze átlagon felüli, 64 pontos (az átlag férfiaknál 30 pont).

Ez összességében pedig azt eredményezi, hogy férfiagyam van, se nem női, se nem átmeneti.
_________________________________________
*Nézet menü > Karakterkódolás > Közép-európai (köszi, sedith:))

Igen, Andi, bejegyzést írok

Megtörtént az első igazi főzőcskézésünk a koliban. Egyből bele a sűrűjébe: hal, paprikás lisztben. Könnyűnek tűnik, az is, mégis sikerült kiszárítani. Kezdetnek azért nem volt rossz.

2008. szeptember 10., szerda

Tárgyaim

Eltelt a hét nagy része (gy.k. pénteken nincs órám). Engedjék meg, hogy néhány mondatban bemutassam a tantárgyaimat, és a róluk megszerzett tapasztalataimat. A bejegyzés nincs izgalmas stílusban írva, nem izgalmas, sőt még csak nem is érdekes. Tényleg. Viszont valószínűleg gyakran fogok utalgatni ezekre, így ezt most sajnos mindenkinek át kell tanulmányoznia, megértenie és benyalnia.

  • Menedzsment alapjai: "Gyökér Irén vagyok... már a nagyapám is, az apám is gyökér volt... inkább vegyék poénnak a nevemet, mint titokban ezen röhögjenek..." Eddig ő a legszimpatikusabb, nagyon jó fej, bár a tárgy kicsit uncsinak ígérkezik, magolós, de nem vészes.
  • Vállalatgazdaságtan (VGT): Kelemen Tamás jófej tanárbácsi. "Akinek van bátorsága, és kapcsolatai, az elmegy vállalkozónak, aki nem mer kockáztatni, abból lesz a menedzser, aki meg nem ért hozzá, abból lesz a tanár." Sztorizgatós óra, alig kell jegyzetelni. Egyelőre könnyűnek ígérkezik.
  • Angol: Először egy kétkredites, ígéretesnek tűnő tárgyat vettem fel, de a tanár 68 év körüli volt és oroszos kiejtéssel beszélt angolul, és semmit nem tanulnánk, így lecseréltem a középfokú felkészítőre, ami a lehető legjobb döntés volt. Tipikus nyelvtanár, a csoportban nyolcan vagyunk, és tőle meg fogok tanulni angolul.
  • Tesi: A tenisz betelt, így megyek úszni. Nagyon akartam teniszezni, majd jövőre. Az úszásnak is örülök.
  • Mikroökonómia (mikró): Daruka Magdolna. Ez lesz a legszívatósabb, a legnehezebb: tavaly 2/3 bukott, szóval erre nagyon rá kell feküdnöm. Van gyakorlat is, a hétvégéimet ezzel fogom tölteni. Értelmezem a mikrót. A tanár jó, gyorsan diktál, de bírom. A gyakorlaton fogom megérteni, mit is kell csinálni. Vígh László gyaktanár jól magyaráz, Darukával együtt most úgy érzem, menni fog. A négyesre hajtok, mert ha 4, vagy 5 a zh, akkor nem kell vizsgáznom :) Ja, és a hétvégén azonnal meg kell tanulnom deriválni, mert baj lesz.
  • Matematika: Szili László. Ez is durva lesz, deriválni csak hónapok múlva tanulunk. Eddig halmazok voltak, meg gyakorlat, ahol a Mikulás Manója, Csarmasz Máté szórakozott velünk. A matekot is minden hétvégén át kell néznem és gyakorolnom, mert ez is bukós tantárgy és ez is rohadt nehéz. De Csarmi jófej :)
  • Marketing alapjai: A tanár nem mutatkozott be, vagy csak nem figyeltem. Ez tetszeni fog. Amúgy is ez a legkönnyebb tárgy, és még érdekel is. Csak marketing. És jó a tanár. Ezt a tárgyat vártam a második legjobban, és most ez tetszik a legjobban.
  • Pszichológia: Takács Ildikó. Őt még nem láttuk, helyette egy gyakornok tartotta a pszichológiatörténetet. Ezt a tárgyat vártam a legjobban, és egyelőre csalódás volt. Unalmas, hosszú locsogás volt. Remélem, ennél interaktívabb lesz a többi óra.
  • Bevezeteés az informatikába: Nem lehet kiváltani az ECDL-lel. Ez a tárgy még nem volt, majd holnap, de azt mondják róla, hogy könnyű, csak be kell járni, mert a második zh megszívat.

Na ugye, hogy unalmas volt.

Rendberaktam a füzeteimet, három vékony mappa az összes. Megcsináltam a wifimet, így az egesz koliban tudok már netezni, k. gyorsan. Most pedig elkezdem letölteni az internetől a különböző órák anyagait előre, összeszerkesztem és előkészítem nyomtatásra. Felírom, miből milyen könyv kell, stb., amiket az óra elején elmondtak.

Na szóval.

Holnap lesz a post-nap az egyetemről.

Mivel negyed kettő van (és tegnap öt órát aludtam), és minden bizonnyal zavarom a szobatársaimat a billentyűcsattogással, a takaró alól írok. Ez nem is lenne gond, ha nem egy rövid idő alatt tetemes mennyiségű hőt termelő kazán lenne az ölemben.

Mint ahogy ma is

Már többször is bebizonyosodott, hogy olyan párkapcsolatban élek, ahol én vagyok a lány és ő a fiú. Már viselkedési szempontból. De durván. Mindkét részről, pozitív és negatív értelemben egyaránt.

2008. szeptember 7., vasárnap

Az órarendem

elég jól sikerült: pénteken egyáltalán nincs órám, hétfőn pedig nincs első, azaz 10.15-re kell csak az egyetemen lennem. Ez magyarul azt jelenti, hogy a heti hét éjszakából akár 4-et is aludhatok otthon, hiszen csütörtök este hazamegyek és hétfő reggel jövök vissza. Ez persze csak elmélet, mivel csütörtök esténként buli van a Wignerben, hétfőn meg nem jó korán kelni, mindenesetre biztos, hogy lesz ilyen is.

A nyelvi óráink ingyenesek (amúgy is marha gazdag az egyetem, erről még majd írok), én egy ún. "Kommunikációs készségfejlesztést vettem fel angolból, mert ugyebár nekem elsősorban azzal volt gondom. A tesi kedd reggel van, minden bizonnyal a teniszt választom. A kedd durva nap lesz: 8.15-től 18 óráig, négy darab 15 perces szünettel. A többi órámnak pedig (a pszichológián kívül) inkább nem írom le a nevét, a lelki sérülések elkerülése végett.

Ilyen volt Miskolc

Mennyivel nyugodtabb, tisztább levegőjű, harmonikusabb város Budapestnél. A legszembetűnőbb a kevesebb ember, a tiszta, virágos utcák, a mosolygóbb emberek, a kulturált lakótelepek (az Avas egy zseniálisan tiszta hely a legtöbb budapesti lakótelephez képest) és a jóval több zöldövezet. Mi a Wignerben már a max. 300 négyzetméteres kertünknek is örülhetünk.

Budapesten lehet, hogy 1,7 millióan laknak, de tippem szerint legalább másfélszer ennyien tartózkodnak napközben a városban. Miskolcon 170 ezren, de nem hinném, hogy bármikor is 185 000-nél többen lennének azonos időben. Most, hogy itthon vagyok, tudom, hogy hiányozni fog ez a nyugalom, és akármilyen menő is Budapest, nem akarok felnőttként sem ott, sem más nagyvárosban élni.

Igazából semmi sem változott, csak pozitívan fogom fel a dolgokat. Legalábbis próbálom.

Ego

Már nem is vagyok olyan messze attól, hogy jól érezzem magam. Nehezen mondom ezt ki az elmúlt hetek után, de látom már, hogy mit kell tennem, illetve, hogy mi lesz velem. Egyelőre még iszonyat kicsi az egóm, nem merek, nem akarok, de nem is tudnék megváltozni, én túrázós-beszélgetős-olvasgatós-sétálgatós-blogírós vagyok, nem pedig bulizós partiarc. Nem mintha kellene, hogy ilyen legyek, dehogy kell. Viszont még nem találtam meg a túrázós-beszélgetős-olvasgatós-sétálgatós-blogírós társaságot, de nem járok messze tőle:

Beléptem a GT Times (a kari újság) szerkesztőségébe, aholis interjút kell készítenem egy jelenleg hatvanéves gólyával, aki ráadásul minden gólyaprogramra eljött. Egyből a mélyvízbe, úszóknak. Jelenleg ez az, ami miatt érzem, hogy értékes vagyok, így ez a vonal lesz az, amin elindulva újból felépítem lerombolt önbizalmam bástyáit. (Nem, ilyen mondatokat nem fogok beleírni, nyugi. :) )

Bonyolult vagyok, de kezdem kiismerni önmagam, és ez jó.

2008. szeptember 6., szombat

Az egyik szobatársam, mikor megkérdeztem, hogy mikor takarítjuk ki a szobát, kijelentette, hogy "én tipikusan az az ember vagyok, aki jól megvan koszban is".

Gyümölcsöző kapcsolatnak nézek elébe.

2008. szeptember 5., péntek

GTK induló


Túl a mikrón és túl a pénzügyön,
túl a zéhák zord bús hadán,
most egy ordas parti készül
mifelénk a GTK-n!
Most egy ordas parti készül
mifelénk a GTK-n!

Lányok isznak, szép lányok isznak itt,
Lenn a rollerben hajnalig,
hogyha táncra támad kedvük
toldj a hangerőn kicsit,
hogyha táncra támad kedvük
toldj a hangerőn kicsit!

Száz torokból tör fel a jelszavunk,
Büszke ifjak érc hangja száll
Sör a kézben mind felállunk,
S azt üvöltjük: GTK!
Sör a kézben mind felállunk,
S azt üvöltjük: GTK!

Szólj le bátran, mondd szart sem ér a kar,
Mondd, hogy nálunk csak tengenek,
Na de jól gondold meg mérnök,
Mert a főnököd leszek!
Na de jól gondold meg mérnök,
Mert a főnököd leszek!

Egy óra séta után úgy döntöttem, hogy mégis jó vagyok, és mégis vagyok valaki és mégis tudom élvezni az életet.
Egy óra séta elég volt arra is, hogy rájöjjek, milyen rohadtul bürokratikusak a hidak levezető szakaszai.
Egy óra séta alatt megutáltam, majd megszerettem Budát.

Egy óra séta sok mindenre jó. Ahogy egy jó haver is.
:)

2008. szeptember 4., csütörtök

Nincs ennyi dolgom, de netem se. Örülök, ha az emaileket elolvashatom (amúgy azokat se tudom). Fáradt, fáradt, fáradt, de jó a koli és jó a BME. Majd írok, ha lesz netem.

2008. szeptember 1., hétfő

Be vagyok iratkozva. Illetve be lennék, ha elvittem volna az összes dokumentumot a hivatalos, közös, óvodás-szintű beiratkozásra. Na jó, valójában tényleg be vagyok iratkozva, de nem is én lennék, ha elvittem volna a kért 2 db igazolványképet :)

Anyukám jön fel holnap és hoz nekem szekrényt, meg vállfát. A vállfán különös hangsúly van, tessék kérem megjegyezni, hogy anyukám nyolc (8) darab vállfát hoz fel nekem.

Hova mennék

  • Dél-USA, Mexikó: autóbérlés, barangolás
  • Nyugat-Afrika: stoppolós-vonatos-hátizsákos túra
  • Maldív-szigetek: hátizsákos turistaként
  • Tanzánia: Serengeti, Kilimandzsáró, Zanzibár stb., klasszikus turistaként
  • Irán: hátizsákos körtúra.
  • Izland: akárhogy

Repüléseim

  • 001 - 2000. 03. - Budapest - Frankfurt, Malév
  • 002 - 2000. 05. - Frankfurt - Budapest, Malév
  • 003 - 2006. 06. - Budapest - Frankfurt Hahn, Wizz Air
  • 004 - 2006. 06. - Frankfurt Hahn - Budapest, Wizz Air
  • 005 - 2009. 07. - Pozsony - Stockholm Skavsta, Ryanair
  • 006 - 2009. 07. - Stockholm Skavsta - Pozsony, Ryanair
  • 007 - 2010. 07. - Pozsony - Bari, Ryanair
  • 008 - 2010. 07. - Bari - Pozsony, Ryanair
  • 009 - 2011. 07. - Pozsony - Málaga, Ryanair
  • 010 - 2011. 07. - Málaga - Pozsony, Ryanair
  • 011 - 2011. 09. - Budapest - Genf, EasyJet
  • 012 - 2011. 09. - Genf - Budapest, EasyJet
  • 013 - 2011. 12. - Budapest - Eindhoven, EasyJet
  • 014 - 2011. 12. - Eindhoven- Budapest, EasyJet
  • 015 - 2012. 01. - Budapest - Barcelona, Wizz Air
  • 016 - 2012. 01. - Barcelona - Lisszabon, Vueling
  • 017 - 2012. 01. - Lisszabon - Barcelona, Vueling
  • 018 - 2012. 02. - Barcelona - Budapest, Wizz Air
  • 019 - 2012. 02. - Budapest - Barcelona, Wizz Air
  • 020 - 2012. 03. - Valencia - Marrakesh, Ryanair
  • 021 - 2012. 03. - Marrakesh - Valencia, Ryanair
  • 022 - 2012. 07. - Barcelona - Budapest, Ryanair
  • 023 - 2012. 08. - Budapest - Heraklion, Wizz Air
  • 024 - 2012. 09. - Heraklion - Budapest, Wizz Air
  • 025 - 2012. 10. - Debrecen - London, Wizz Air
  • 026 - 2012. 10. - London - Debrecen, Wizz Air
  • 027 - 2013. 04. - München - Lisszabon, TAP
  • 028 - 2013. 04. - Lisszabon - München, TAP
  • 029 - 2014. 02. - Budapest - Tel-Aviv, Wizz Air
  • 030 - 2014. 02. - Tel-Aviv - Budapest, Wizz Air
  • 031 - 2014. 07. - München - Edinburgh, EasyJet
  • 032 - 2014. 07. - Edinburgh - München, EasyJet
  • 033 - 2014. 10. - Budapest - Lisszabon, TAP
  • 034 - 2014. 10. - Lisszabon - Budapest, TAP
  • 035 - 2014. 10. - Budapest - Kutaisi, WizzAir
  • 036 - 2014. 10. - Kutaisi - Budapest, WizzAir
  • 037 - 2014. 11. - München - Isztambul, Lufthansa
  • 038 - 2014. 11. - Isztambul - München, Lufthansa
  • 039 - 2015. 02. - Budapest - Milano, Wizz Air
  • 040 - 2015. 03. - Milano - Budapest, Wizz Air
  • 041 - 2015. 05. - Budapest - Charleroi, Ryanair
  • 042 - 2015. 05. - Charleroi - Budapest, Ryanair
  • 043 - 2015. 10. - Budapest - Milano, Wizz Air
  • 044 - 2015. 10. - Milano - Budapest, Wizz Air
  • 045 - 2015. 11. - Budapest - Tenerife, Wizz Air
  • 046 - 2015. 11. - Tenerife - Budapest, Wizz Air
  • 047 - 2016. 08. - Budapest - Ibiza, Wizz Air
  • 048 - 2016. 08. - Ibiza - Budapest, Wizz Air
  • 049 - 2016. 09. - Budapest - Nápoly, Wizz Air
  • 050 - 2016. 10. - Nápoly - Budapest, Wizz Air
  • 051 - 2016. 11. - Budapest - Liverpool, Wizz Air
  • 052 - 2016. 11. - Luton - Budapest, Wizz Air
  • 053 - 2017. 02. - Budapest - Nürnberg, Ryanair
  • 054 - 2017. 02. - Nürnberg - Budapest, Ryanair
  • 055 - 2017. 02. - Budapest - Málta, Wizz Air
  • 056 - 2017. 02. - Málta - Budapest, Wizz Air
  • 057 - 2017. 08. - Bécs - Marseille, Volotea
  • 058 - 2017. 08. - Nizza - Budapest, Wizz Air
  • 059 - 2017. 11. - Budapest - Barcelona, Ryanair
  • 060 - 2017. 11. - Barcelona - Marrakes, Ryanair
  • 061 - 2017. 11. - Marrakes - Budapest, Ryanair
  • 062 - 2017. 11. - Budapest - Nürnberg, Ryanair
  • 063 - 2017. 11. - Nürnberg - Budapest, Ryanair
  • 064 - 2017. 12. - Budapest - Róma, Wizz Air
  • 065 - 2017. 12. - Róma - Budapest, Wizz Air
  • 066 - 2018. 03. - Bécs - Isztambul, Turkish Airlines
  • 067 - 2018. 03. - Isztambul - Havanna, Turkish Airlines
  • 068 - 2018. 03. - Havanna - Caracas, Turkish Airlines
  • 069 - 2018. 03. - Caracas - Isztambul, Turkish Airlines
  • 070 - 2018. 04. - Isztambul - Bécs, Turkish Airlines
  • 071 - 2018. 06. - Bécs - Palma de Mallorca, LaudaMotion
  • 072 - 2018. 06. - Palma de Mallorca - Bécs, LaudaMotion
  • 073 - 2018. 06. - Budapest - Santander, Ryanair
  • 074 - 2018. 06. - Santander - Budapest, Ryanair
  • 075 - 2018. 07. - Budapest - Barcelona, Ryanair
  • 076 - 2018. 07. - Barcelona - Budapest, Ryanair
  • 077 - 2018. 09. - Budapest - Pristina, Wizz Air
  • 078 - 2018. 09. - Pristina - Budapest, Wizz Air
  • 079 - 2018. 11. - Budapest - Nürnberg, Ryanair
  • 080 - 2018. 11. - Nürnberg - Budapest, Ryanair
  • 081 - 2019. 02. - Budapest - Tel Aviv, Wizz Air
  • 082 - 2019. 02. - Tel Aviv - Budapest, Wizz Air
  • 083 - 2019. 03. - Budapest - Basel, Wizz Air
  • 084 - 2019. 05. - Budapest - Nürnberg, Ryanair
  • 085 - 2019. 06. - Nürnberg - Budapest, Ryanair
  • 086 - 2019. 06. - Budapest - Cork, Ryanair
  • 087 - 2019. 06. - Dublin - Santander, Ryanair
  • 088 - 2019. 06. - Santander - Budapest, Ryanair
  • 089 - 2019. 08. - Budapest - Barcelona, Wizz Air
  • 090 - 2019. 09. - Barcelona - Budapest, Wizz Air
  • 091 - 2019. 10. - Budapest - Athén, Ryanair
  • 092 - 2019. 10. - Athén - Budapest, Ryanair
  • 093 - 2019. 11. - Budapest - Athén, Wizz Air
  • 094 - 2019. 11. - Athén - Szingapúr, Scoot
  • 095 - 2019. 11. - Szingapúr - Krabi, Scoot
  • 096 - 2019. 11. - Krabi - Szingapúr, Scoot
  • 097 - 2019. 11. - Szingapúr - Ho Chi Minh City, Scoot
  • 098 - 2019. 11. - Ho Chi Minh City - Hue, Vietnam Airlines
  • 099 - 2019. 11. - Da Nang - Haiphong, VietJet Air
  • 100 - 2019. 12. - Hanoi - Kuala Lumpur, AirAsia
  • 101 - 2019. 12. - Kuala Lumpur - Sydney, AirAsia X
  • 102 - 2019. 12. - Sydney - Auckland, JetStar
  • 103 - 2020. 06. - Auckland - Queenstown, Air New Zealand
  • 104 - 2020. 06. - Nelson - Auckland, Air New Zealand
  • 105 - 2020. 06. - Auckland - Sydney, Air New Zealand
  • 106 - 2020. 06. - Sydney - Doha, Qatar Airways
  • 107 - 2020. 06. - Doha - Budapest, Qatar Airways
  • 108 - 2021. 09. - Budapest - Bari, Wizz Air
  • 109 - 2021. 09. - Bari - Budapest, Wizz Air
  • 110 - 2021. 11. - Berlin - Budapest, Ryanair
  • 111 - 2022. 07 - Budapest - Nápoly, Ryanair
  • 112 - 2022. 08 - Nápoly - Budapest, Ryanair
  • 113 - 2022. 08 - Budapest - Göteborg, Ryanair
  • 114 - 2022. 08 - Göteborg - Budapest, Ryanair
  • 115 - 2023. 03 - Bécs - Gran Canaria, Ryanair
  • 116 - 2023. 03 - Gran Canaria - Budapest, Ryanair
  • 117 - 2023. 06. - Pisa - Budapest, Ryanair
  • 118 - 2023. 08. - Budapest - Oslo, Norwegian
  • 119 - 2023. 08. - Oslo - Budapest, Norwegian
  • 120 - 2024. 01. - Budapest - Larnaka, Wizz Air
  • 121 - 2024. 01. - Larnaka - Budapest, Wizz Air
  • 122 - 2024. 02. - Bécs - Málaga, Wizz Air
  • 123 - 2024. 02. - Lisszabon - Madeira, Ryanair
  • 124 - 2024. 02. - Madeira - Lisszabon, Ryanair
  • 125 - 2024. 02. - Lisszabon - Budapest, Wizz Air
  • 126 - 2024. 04. - Prága - Budapest, Ryanair
  • 127 - 2024. 11. - Budapest - Isztambul, Wizz Air
  • 128 - 2024. 11. - Isztambul - Bagdad, Pegasus
  • 129 - 2024. 11. - Erbil - Isztambul, Pegasus
  • 130 - 2024. 11. - Isztambul - Budapest, Wizz Air

Kontinensek, ahol voltam

  • Zélandia
  • Ausztrália
  • Észak-Amerika (Kuba)
  • Ázsia
  • Afrika
  • Európa

Óceánok, amikben fürödtem

  • Csendes-óceán
  • Indiai-óceán
  • Atlanti-óceán

Blogarchívum